PREVCLOSE XNEXT
14 april

Konserter flyttas till nästa säsong

GotlandsMusiken ställer in sina offentliga produktioner fram till sommaren 2021

Alltsedan Coronapandemins utbrott i mitten av mars 2020 har GotlandsMusikens verksamhet påverkats i mycket hög grad. Under våren-20 blev det en hel del digitala produktioner, till exempel ”Vibble Sessions” men just ingenting ”live”.

Under sommarmånaderna spelade vi musik utomhus på öns vårdhem och på förskolor, en del kyrkokonserter för max 50 personer, men inte mycket mer. Vi fick ställa in de större utomhuskonserterna i Almedalen och ”GM i det gröna”, eftersom vi inte kunde garantera maxantalet för publik.

Hösten kom, vi spelade i skolor, i S:t Nicolai och vi kunde starta upp med smittsäkra konserter i Lilla serien liksom en sagobalett för de yngre. Sedan blev det i praktiken tvärstopp: med max 8 personer i publiken är det inte försvarbart att arrangera konserter. Istället fick vi jobba på med interna och ofta digitala projekt liksom t ex ”Musikplats Gotland” i samarbete med P4 Gotland.

Under våren 2021 och med fortsatt max 8 personer har vi fortsatt att jobba i huset, men samtidigt måst ställa in eller flytta fram planerade konserter pga. smittspridningsläget. Förhoppningen om en ny Coronaförordning i april har av samma skäl skjutits fram, vilket gör att GotlandsMusiken nu tvingas ställa in alla sina planerade produktioner fram till sommaruppehållet v. 28, med undantag för utomhusspelningar i vården och förskolan, samt några kyrkokonserter med begränsat publiktal.

MEN var så säkra – vi kommer tillbaka med ett välfyllt och spännande säsongsprogram till hösten 2021!

Inställt i maj månad (konserter flyttas till nästa säsong):

  • Lilla serien 5-9 maj (Halla, Östergarn, Rute, Havdhem, Säveaulan Visby): Lars Jansson och Blekinge Jazz Unit
  • Familjekonsert 8 maj (Säveaulan Visby): ”Dikt och toner om personer” med Britta Persson m fl