PREVCLOSE XNEXT
25 september

Program för säsongen 2020/2021

Nu släpper vi äntligen säsongens program 2020/2021. Här kommer ett smakprov på den musikaliska bredd du kan njuta av i vår Lilla serie – med en hälsning från bland andra Emil Jensen och Bengan Jansson. Biljetter bokar du här.

Här kan du ladda ned programmet som PDF.

I höst framträder Emil Jensen med musik, komik och lyrik tillsammans med Gotland Jazztrio. Bengan Jansson ger godbitar från bland annat Povel Ramel och Hasse och Tage i en underhållande blandning, också han tillsammans med Gotland Jazztrio. Gotlands Blåsarkvintett presenterar ett härligt ryskt program i slutet av november.

– Covid-19 har haft och har stor inverkan på GotlandsMusikens verksamhet. Till exempel får Stora serien på Wisby Strand vila, åtminstone under hösten 2020. När det här skrivs, så får vi inte ha större publik än max 50 personer – och i mindre konsertlokaler ännu färre för att alla ska kunna sitta Coronasäkert. Det betyder att vi kan erbjuda avsevärt färre publikplatser till våra konserter. Därför är det klokt att boka i god tid, säger Dag Franzén, direktör för GotlandsMusiken. 

Här kan du läsa om hur vi jobbar med att erbjuda er konsert mer omtanke.

Vi spelar från Havdhem till Rute
I höst ger vi vår Lilla serie på inte mindre än fem platser runt om på ön. Ny scen för i år är Halla bygdegård som står värd för våra onsdagskonserter, och som följs av Östergarn (tors), Rute (fre), Havdhem (lör) och i Visby den mer Coronasäkra Säveaulan (sön).

Höstens program bjuder också på:

  • Två familjekonserter: sagobaletten “Hans och Greta” med Humperdincks klassiska musik framförd av Gotlands Blåsarkvintett och med dansare från Folke Dansteater. I november framför så Gotland Jazztrio och berättaren Anna Janckert ”Alla älskar Mumintroll” i ord och ton. 
  • En efterlängtad konsert med tre klassiska stycken som gestaltar årstid och högtid med Gotlands Sinfonietta
  • Ett vackert knippe klassiska kompositioner med bland annat Griegs ”Från Holbergs tid” för julpysseltrötta musikälskare i fyra gotländska kyrkor. Glimrande vackert!

Varmt välkomna!