PREVCLOSE XNEXT

Musiksommarjobbet

Jobbet är i samarbete med Region Gotland för unga skrivna på Gotland.

Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Drömmer du om att bli artist, kanske skriver du egen musik eller kanske spelar du i ett band? Jobba som skapande musiker där du utvecklas genom att repa och spela inför publik. Arbetet består av repande, skapande, marknadsföring, uppträdande för publik mm. 

Ett inspirerande och lärorikt sommarjobb som involverar samverkan med de övriga kultursommarjobben samt olika former av presentation, redovisning eller uppförande.

Period 15 juni – 8 juli

Vanligtvis arbetstid mellan kl 10 – 16:30. Medtag lunch.
16 juni, 17 juni och midsommarafton är lediga dagar.

Totalt 90 arbetstimmar 

Ansök till jobbet här: www.gotland.se/feriejobb


Ett inspirerande och lärorikt sommarjobb som kräver grundläggande förkunskaper på minst ett instrument eller sång. Du blir indelad i en grupp, tex ett band, där ni tillsammans med handledarna bestämmer vilken musik ni ska spela. Efter introduktionsdagen onsdagen den 15 juni blir en intensiv repetitionsperiod som börjar redan på måndagen efter. Ni skapar en kortare konsert i er grupp under ca två veckor och sen åker vi på turné på bl.a. äldreboenden, fritidsverksamheter samt andra större och mindre scener.

För att söka jobbet behöver du skriva ett kortare personligt brev där du berättar varför du söker musiksommarjobbet och vilka grundläggande förkunskaper du har.

Med grundläggande förkunskaper menar vi att du behärskar grunderna i ditt instrument eller sång och kan öva in en låt tillsammans med andra. Berätta vilket eller vilka instrument du spelar och hur länge du spelat dem, om du går på Kulturskolan eller har någon annan undervisning i ditt instrument, berätta om du spelat eller sjungit tillsammans med andra och om du stått på scen inför publik tidigare. Om du inte kan visa i ditt brev att du tex har gått på Kulturskolan några terminer så kanske du har uppträtt på scen eller spelat i ett band på din ungdomsgård. Grundläggande förkunskaper om ackord är viktigt om du spelar ett ackordsinstrument så som gitarr eller piano, men om du spelar på gehör så ska du berätta hur du gör det och i så fall hur du kommer ihåg låtarna du spelar. Ur alla sökande med grundläggande förkunskaper väljs sedan musikerna ut genom feriejobbens prioriteringsordning.

Ansökan görs via webben men du skickar ditt personliga brev via mejl till feriejobb@gotland.se 

Ansök här

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

  • Skapa musik, egenskriven eller egna tolkningar av covers.
  • Ta fram marknadsföringsmaterial såsom affischer, texter och pressfoton. 
  • Öva och arrangera musik i din grupp.
  • Planera konsert med musik och mellansnack. 
  • Sharing, att visa sin musik för varandra och ge positiv feedback.
  • Workshops tillsammans med andra kultursommarjobb.
  • Avslutningsvis turné där ni framför era konserter inför publik på olika scener.