PREVCLOSE XNEXT
slider image

UNG MUSIK GOTLAND

Skapar mötesplatser för unga musiker och musikintresserade

WORKSHOPS
KONSERTER
INSPIRATION

Ett samarbete mellan GotlandsMusiken, Region Gotland och Fenix Ungkulturhus mfl.

Hösten 2021:


MUSIKWORKSHOP I RAP/SÅNG MED ARTISTERNA BAC NINI & AYLA
26 nov kl 18:00 på Fenix Ungkulturhus.
I samarbete med Länsbiblioteket Gotland.


Är du mellan 16-25 år, håller på med musik och tycker särskilt om att rappa eller sjunga, skriva, att använda din röst och att pusha dina gränser? Då är du varmt välkommen till Bac Nini’s och Aylas workshop på Fenix ung Kulturhus den 26 november. Under 3 timmar får du chansen att utmana dig själv och våga använda din röst. Tillsammans skapar vi en egen liveshow, bara för oss, med syfte att inspirera varandra att våga utmana våra spärrar. Workshopen riktar sig till dig som är speciellt intresserad av urbana genres såsom hiphop, rnb, soul, reggae, etc. Förvänta dig en energifylld eftermiddag!

INNEHÅLL

  • Låtskriveri
  • Coachning, stöd och pepp i att använda sin röst för levande publik
  • Häng på temat självkänsla, ångest och att våga
  • Röstkännedom

HANDLEDARE
Bac Nini & Ayla

ANMÄL DIG HÄR: ungmusikgotland@gotlandsmusiken.se
OBS! BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER


Datum: 26 nov 2021
Tid: 18:00-22:00 inkl paus
Plats: Fenix Ungkulturhus
Ålder: 16 – 25 år


Bac Nini och Ayla driver, tillsammans med rapparen Dirty Jens, folkhögskolelinjen ”Spinneriet Urban Musik” i Malmö. En 1-2-årig kurs på Glokala Folkhögskolan för den som vill utveckla sitt artisteri inom urban musik, såväl inom musikproduktion, låtskrivande, röstteknik, till mixning, scenspråk, entreprenörskap, osv. Listan är lång! Bac Nini och Ayla är båda independent producenter, vokalister, låtskrivare och artister som genom stort eget driv och talang idag jobbar med musik och entreprenörskap på heltid. De jobbar genreöverskridande, men har en extra stor passion för urban musik. Här kan du läsa mer om vem dom är och hur du kan hitta deras musik:

Bac Nini
Bac Nini är artist och musikproducent med rötter i Järna och bas i Malmö. Hon producerar musik med stor bredd som sträcker sig mellan allt ifrån R’n’B till hip hop och från afro beat till pop och four on the floor. Hon har ett par år i rad varit ledare för Hip Hop music camp i Järna. Efter EPn “Vidare” har hon släppt en rad singlar både med andra artister så som Väs, Rahimic och Conakry, men också själv som i det senaste släppet “Om du kallar” som finns att höra här:
https://open.spotify.com/track/10vAvCxyU5F3z79ZJmM6UI?si=l3a88CU2Ssay4JwW7fy6Tw

Ayla
Artist, sångerska och musikproducent från Malmö med stark DIY-mentalitet. Skriver och producerar alla sina låtar själv i hemstaden Malmö. Ayla har producerat musik i ca 16 år och hennes röst är alltid det absoluta huvudinstrumentet! Aylas största passion är människor och att stå på scen och sjunga. Detta är Aylas största drivkraft att göra musik. Har släppt tre egenproducerade skivor; ”Ayla Shatz” 2014, ”Loops and Thoughts” 2017 och flyttade fram positionerna inom svensk reggae 2019 med albumet ”Klarspråk” och tog hem priset i kategorin Årets Rytm på Manifestgalan 2020.
”Klarspråk” finns att lyssna på här: https://open.spotify.com/album/0uG1zyauKc7xpdvYx0LZtz?si=kneOSpktQ2mlGt6lqidiEw

Ayla har varit flitig med samarbeten och medverkat på över 30 collabs med andra artister och producenter genom åren och har även turnerat med artister såsom Cleo och Promoe, synts en hel del tillsammans med musikkollektivet Random Bastards från Umeå. Ayla har också synts på TV i t.ex. musikprogrammet ”Lugna Gatan” där hon gästade Cleo och på Swedish Music Hall of Fame då en musikalisk hyllning framfördes till Looptroop Rockers som fick pris. Under pandemin kunde vi även se henne i SVTs Kulturveckan.