STÄNG
Clarion Hotel Wisby Destination Gotland ABF GEAB Gotlands Media Sparbanken Gotland Länsförsäkringar Gotland Naprapatcenter Järn AB Södertorg Frendo Databyrån STÄNG

SAMVERKAN

Imagine

Imagine Sweden är Sveriges bredaste tävling för musiker mellan 13 och 21 år och GotlandsMusiken producerar deltävlingen på Gotland. Syftet med Imagine Sweden är att ge unga musiker tillfällen att stå på scen med just den musik de vill framföra. Med Imagine Sweden skapar vi tillfällen för musikalisk utveckling, nya musikaliska erfarenheter och möten. Det är alltså mer än en tävling, Imagine Sweden skall verka som en plattform för ungt musikutövande och arrangörskap samt som metod för delaktighetsarbete.

Den jurybedömda tävlingen arrangeras årligen och är öppen för alla genrer där unga musiker tävlar i att framträda live inför publik. Kriterierna som deltagarna bedöms utifrån är den musikaliska kvaliteten, kommunikation och utstrålning, originalitet och personlig tolkning samt sceniskt helhetsintryck.

Läs mer om bedömningskriterierna på Imagines webbplats. Efter varje tävlingstillfälle får alla deltagande akter ett skriftligt omdöme och vägledning av juryn. Meningen är att lära och bli inspirerad att fortsätta, oavsett hur det går i tävlingen. Uttagningarna sker lokalt och regionalt för att avslutas med en riksfinal. Steget efter riksfinalen är den internationella Imaginefestivalen. Men Imagine Sweden är också en utbildande plattform. Även om man inte avancerar i tävlingen så ska man lämna Imagine Sweden med nya kunskaper inom musikområdet, samt med en känsla av att ha utvecklats och tagit steg framåt i sitt musicerande. Detta genom ett aktivt arbete med till exempel relevanta workshops och föreläsningar, konstruktiv kritik från juryn samt ljudtekniker och producenter med intresse för att lämna tips och råd. Imagine Sweden är även en viktig mötesplats för musiker, publik och arrangörer. En arena för att knyta nya kontakter samt skapa nya musikaliska samarbeten.

Ingen musiktävling har levt och frodats så länge som fenomenet Imagine och ingen musiktävling innehåller en sådan mix av genrer och stilar. Det här är musik, direkt och live.

För att få delta skall man vara mellan 13 och 21 år och tusentals musiker är med varje år. Bland dem som stått på Imagine Swedens (tidigare Musik Direkt) scener finns idag väletablerade musiker som José González, Laleh, Malena Ernman, Amanda Jenssen, Simon Ljungman, Timo Räisänen och många fler.

Producent för Imagine Gotland, Vera Kebbe
tel: 0498 – 264450
imagine@gotlandsmusiken.se