STÄNG
Clarion Hotel Wisby Destination Gotland ABF GEAB Gotlands Media Sparbanken Gotland Länsförsäkringar Gotland Naprapatcenter Järn AB Södertorg Frendo Databyrån STÄNG

SAMVERKAN

Foto: Anna Ericsson

Musiksommarjobb i samarbete med Region Gotland

Sedan år 2020 erbjuder GotlandsMusiken tillsammans med Region Gotland ett musiksommarjobb där ungdomar får möjlighet att arbeta som skapande musiker där de utvecklas genom att repa och spela inför publik. Arbetet består bland annat av av repande, skapande, marknadsföring, uppträdande för publik. 

Ungdomarna blir indelade i  grupper och tillsammans med handledarna bestäms vilken musik de ska spela. Efter en repetitionsperiod på ca två veckor åker sen ungdomarna på turné och spelar bl.a. på äldreboenden, fritidsverksamheter samt andra större och mindre scener. Jobbet är ett inspirerande och lärorikt sommarjobb som kräver grundläggande förkunskaper på minst ett instrument eller sång. Med grundläggande förkunskaper menar vi att du behärskar grunderna i ditt instrument eller sång och kan öva in en låt tillsammans med andra. Berätta vilket eller vilka instrument du spelar och hur länge du spelat dem, om du går på Kulturskolan eller har någon annan undervisning i ditt instrument, berätta om du spelat eller sjungit tillsammans med andra och om du stått på scen inför publik tidigare. Om du inte kan visa i ditt brev att du tex har gått på Kulturskolan några terminer så kanske du har uppträtt på scen eller spelat i ett band på din ungdomsgård. Grundläggande förkunskaper om ackord är viktigt om du spelar ett ackordsinstrument så som gitarr eller piano, men om du spelar på gehör så ska du berätta hur du gör det och i så fall hur du kommer ihåg låtarna du spelar. Ur alla sökande med grundläggande förkunskaper väljs sedan musikerna ut genom feriejobbens prioriteringsordning.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Skapa musik, egenskriven eller egna tolkningar av covers.
  • Ta fram marknadsföringsmaterial såsom affischer, texter och pressfoton. 
  • Öva och arrangera musik i din grupp.
  • Planera konsert med musik och mellansnack. 
  • Sharing, att visa sin musik för varandra och ge positiv feedback.
  • Workshops tillsammans med andra kultursommarjobb.
  • Avslutningsvis turné där ni framför era konserter inför publik på olika scener.

Ansökningsperioden är i februari/mars.


Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

Skapa musik, egenskriven eller egna tolkningar av covers.
Ta fram marknadsföringsmaterial såsom affischer, texter och pressfoton.
Öva och arrangera musik i din grupp.
Planera konsert med musik och mellansnack.
Sharing, att visa sin musik för varandra och ge positiv feedback.
Workshops tillsammans med andra kultursommarjobb.
Avslutningsvis turné där ni framför era konserter inför publik på olika scener.